Första bloggen !

Då är det alla debuternas  start idag. Dels så är det årets första inlägg, det är också första gången jag bloggar  från mobilen OCH dagens innehåll är om årets första träning!

Kanel har ju löpt och det har varit tunnt ,för att inte säga i princip väldigt krasst med tränandet.
Dagen till ära gick vi ut stenhårt, under ljuv bakgrundsmusik a’la raketer, till ett kommenderat klass ll program. Jag måste säga att jag är förvånad över att det gick så bra som det gjorde.
Det som testades av skulle egentligen vara uthålligheten och vad som faktiskt har fastnat innanför den behårade pannan.
Samtidigt blev det ju nu även störningsträning och apportering  av främmande apportbock.
Friaföljet kan vi konstatera som så att vänster om marsch behöver föraren,dvs jag, träna på. Liggande under gång behöver definitivt repeteras , inkallningen var bra, sändande till rutan blev dk på, apportering lite bättre fart in tack men ett super gripande!
Hopp ö hinder jättebra och på fjärren ………..då dog hon 😦 Lagd Lapp ligger typ. Jag tycker det var jättebra jobbat för hon fick ”bara” tävlingsmässig belöning och hade som sagt en del svårigheter i omgivningen. Och att ändå hålla modet uppe efter så långt uppehåll från tävlingsmässig träning,med sin vanliga trötthet efter löp och under raket skjutning ,ja då kan jag inte vara annat än nöjd 🙂
Jag måste också komma ihåg att knacka på snusburken när hon börjar tappa modet, det glömde jag
alldeles bort.
Hon får sin tävlingsbelöning i en snusburk så det blir lite lek också och inte bara godis. Det kunde jag ha påmint henne om , så hon inte hade behövt få slut på bensinen inför fjärren.

Nu har jag skrivit första stycket med undetstruken text,men eftersom jag inte vet hur man tar bort det får ni helt enkelt stå ut 😉

God fortsättning på det nya året!
                /Anki

Annonser

12 thoughts on “Första bloggen !

 1. Känner igen det där med att föraren är den som behöver träna mest på svängarna i fria följet… *host*

  Känner även igen det där med att lagd lapp ligger, fast här kör vi lagt border ligger. Låter inte lika bra, men ser ungefär likadant ut, och är säkert lika frustrerande.

  God fortsättning till dig också!

  Gilla

  • Haha, ja jag glömmer hur jag ska gå iväg. Speciellt till vänster efter en halt 😯 . Tänker träna mig själv lite i det, samt köra programmet haltbaklänges. Speciellt får vi se om det fet är lättare för Läppen att hålla ut.

   Gilla

 2. Klart man står ut med understruken text! Bra jobbat med Kanel – jag undrar förstås om inte du skulle ha en egen snusburk med lite choklad/lakrits/valfri belöning till dig själv? OM du nu lyckas gå rätt, så klart?

  Gilla

 3. Avancerat att blogga från mobilen 😉 Nya tider, nya möjligheter! Roligt att träningen är igång, och ja det är både träning av sig själv och hund man ska hinna med på samma gång – lätt att det blir lite kaos som man kan skratta tillsammans åt !!!

  God fortsättning

  Gilla

 4. Idag var vi och tittade hos en kennel med finska lapphundar… och en sådan får det blir. Jag vet inte om det är ditt fel kanske..;-)
  Hur som så tingade vi ingen valp för dom hade ingen som såg ut som Kanel… så nu börjar det stora sökandet efter en valp med rätt färger. Söta som socker är dom iaf och jag längtar redan efter att få gosa ner ansiktet i pälsen på en fluffis. Gårdshundar kan man ju knappast kalla fluffiga 😉

  Gilla

  • De där lapparna är svåra att motstå 😀 och jag tar gärna på mig skulden 😉
   Njae, smakar på det här med fluffig Gårdshund men det vill sig inte riktigt 😆 Hittar inte det minsta på Ruthunden som skulle kunna kallas för fluff…
   Hoppas ni snart hittar en som passar er perfekt, när man väl har bestämt sig är det såååå svårt att ha tålamod!

   Gilla

 5. Jo men visst är det så att man vill ha den snart, jag tänkte ju ha med den på jobbet så gärna nu bums så man inte behöver dra med den ut på jobb på en gång 😉

  Gilla

Sjung ut!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s