Hjälpsamhet

En familj står för så mycket. Hundarnas ledord är HJÄLPSAMHET.
Spiller vi på golvet tex så hjälper gärna både en eller två hundar till med att fixa bort ”tappet”. Inte en enda gång har vi behövt ta till basrösten och säga ”Kom nu hit! Nu får ni faktiskt äta upp köttbullen som ramlat ner på golvet, det är inte meningen att jag ska göra ALLT!” De har helt enkelt en naturlig fallenhet för att hjälpa till med hushållssysslor kan man tycka.

Den Pälsade och Den Lilla ställer även upp för varandra i vått och torrt. Som nu tex när jag, i egenskap av foder-utdelare, har bestämt mig för att banne mig om Kanel ska bli så där tråkig och trist och skendräktig igen. Alltså, mindre foder och mer motion för Lappen 🙂
Och detsamma tänker då Lappen om Ruthunden! När Lappen är färdig med sin matranson så glider hon bort till Ruthundens matskål och hjälper henne att dra ner lite på matintaget. Inte ska ju Rut behöva bli skendräktig och eländig hon heller liksom 😉 Att sen Ruthunden aldrig blir det iaf, det hör liksom inte hit.

Men är inte det hjälpsamhet så säg?!
För känsliga läsare poängterar jag att de vita tussarna på bilden varken är lämningar från Lappens eller Ruthundens behåring. Nej, det är inälvorna efter en pipräv! 😉

Annonser

9 thoughts on “Hjälpsamhet

 1. Precis så är det…dom ställer upp i vått o torrt…här mumsar t.o.m Hilma i sig dammtussarna 🙂
  Alltså hon måste tro att det är mat..Alma struntar då i dom iaf.
  Den där pipräven är väl ett minne blott idag 🙂
  Ha de bra!
  Kram

  Gilla

   • Nä det är det inte 🙂
    Här är det Hilma som bestämmer i stubben o Alma skulle aldrig kunna närma sig Hilmas matskål utan skäll eller ska vi säga kraftigt morr från Hilma.

    Gilla

 2. Haha känner igen det där 😉 Aska är dock inte lika tacksam över att få ”hjälp” med att äta upp sin mat, hon hjälper däremot gärna syrrans hoffe men om Disa skulle få för sig att hjälpa Aska då blir det andra ljud i skällan.

  Gilla

  • 😆 Emma, det är bara Kanel som Ruthunden lever med som får göra sånadärningade saker…Och valpar, valpar får också stjäla mat från Ruthunden, de begriper ju liksom inte bättre.
   Men för den lede om någon annan gör ett försök *flinar*

   Gilla

Sjung ut!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s