Ovärdig entrè

Dagen då Kanel ska lära sig att tycka om att bada är nu kommen. In i bilen stuvas snusburkar, rå köttfärs (nja, kanske det luktar lite mutor), handdukar, en stycken lapphund, en stycken Ruthund, en stycken ”hålla-ordning-på-Ruthunden-husse”, hjälpmedel för att hålla-ordning-på-Ruthunden i form av en dummie och så jag och Mikaela.

Väl framme tittar vi alla tre på varandra och konstaterar att ingen har tänkt på att ta med koppel. Ruthunden formligen älskar att bada, hon är som en jakthund med en hare, så fort vi talar vatten.
”Nja, jag har ju lite leversnittar här”, säger jag med lite darr på rösten. Vi öppnar hundburen och ut far Ruthunden, inget kära mor här inte. Nosen högt och trippande steg och delvis döv.
Kanel fattar inte riktigt varför det är sånt ståhej, men hon vill gärna hjälpa till. Så hon klär också på sig trippande steg och far rundor där på parkeringen…..från den ena potentiella hundklapparen till den andra.

Nu är goda råd dyra, Ruthunden har lämnat allt vad lydighet heter hemma……Då träder Husse in!
-”Det är jag som är ledaren!” el nåt ditåt menar han och försöker få styr på Ruthunden med den lika hetsiga Lapphunden i släptåg. ”Ledaren” gör några tappra försök till att få Ruthunden i ordnade former, medan Mikan och jag ler lite i mjugg där bakom ryggen.Kan Husse ha tjuvkollat på Mannen som talar med hundar? Han försöker få dem att gå än bakom sig och än brevid sig. Fot och bakom är ord som nyttjas flitigt nu. Han talar t om om för dem att det är han som bestämmer. DET struntar Ruthunden och Lappen högaktningsfullt i.

Till sist gör vi då det som varje tränad småhundsägare gör : LYFTER UPP DEN OBSTINATA HUNDEN UNDER ARMEN OCH GÅR!
Det är alltså så vi gör entrè på Sandtaget denna härliga sommarkväll, med en skrikande Ruthund under armen. På något vis känns det som en något ovärdig entrè liksom 😳

"Nedsläppet!"


Den något stänkiga entrèn ner i vattnet…..
Lika glad för att bada som Rut är, Ogillar Kanel det.

"Gömmer sig i buskarna"


Husse fick inte ut dummien snabbt nog, så Ruthunden fann sig simmandes helt planlöst över hela sandtaget, samtidigt som hon gav hals ”lite fint uttryckt”. På land stog Husse med sitt ledarskap och ingen tog notis om honom. Allra minst Ruthunden som nu gått in i sitt transliknande tillstånd. Hör-Ser-eller-Varken 😛

Mikan fick ge sig ut i vattnet och ta tag i saken

Mikan och Rut


Summa Summaron så blev det Ruthunden i Fokus iaf, det som egentligen skulle bli Kanels dag. Men, vi lyckades iaf få ut henne frivilligt några gånger för att få köttet i burken. Mycket lockande krävdes det dock för att få henne ifrån buskarna som hon envist gick och lade sig bakom varje gång hon kom i land.

Kanel


Ruthunden med dummien

Sen blir det då torkning på land

Kanel och Rut


Läs även andra bloggares åsikter om

Annonser

11 thoughts on “Ovärdig entrè

 1. Våran husse får också såna där ryck när Han Ska Visa Vem Som Är Ledare – någon sällsynt gång. Det är bara att ignorera honom då, tycker Huliganen och fortsätter obekymrat med istt, medan jag står skrattar bakom ett hörn…

  Såg för övrigt ut som ett härligt bad!

  Gilla

 2. Vilken tripp 🙂
  Det kändes som jag såg allt framför mig…från början till slut. En liten teve serie om er vore ju allt kul. Vilka skratt vi skulle få…..
  När husse hos oss försöker köra ledarskap med hundarna går det helt åt skogen…då brukar han gapa till mig att hundarna behöver för fan gå en kurs….hahaha
  Men han gör ju så fel med dom så dom vill inte lyssna på han…

  Ha en fin dag!
  Kram

  Gilla

 3. Våra killar gör vad som helst utom att bli blöta i pälsen, jag gjorde den stora tabben ett år att köpa en fin flytande leksak som jag glatt kastade ut i vattnet för att tussarna skulle glada kasta sig i plurret och hämta……. men det var ett stort misstag…..den leksaken har nog nu flutit i land i Finland nu 😦
  Men ni lyckades få i Kanel det var duktigt gjort!
  Skulle mer än gärna vilja se den glada Ruthunden bada 🙂

  Gilla

 4. Härliga bilder! Jag blir riktigt badsugen, trots det usla vädret… Sam är som Kanel, han avstår gärna. Morris finns det dock hopp om, kanske kan han bli en simmande hund!

  Gilla

Sjung ut!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s