Jag är inte tramsig =O)

Nej, min koskräck är inte obefogad! Kan bara säga en sak : Hade detta stått i söndagens tidning hade Mikaela och jag aldrig gett oss ut i kohagen.

 

“DALBY. Tillsammans med en ett år yngre man var kvinnan på lördagsförmiddagen på vandring utmed Skåne leden. När de kom fram till en av hagarna i Knivs åsen vid Dalby och Torna Hällestad, klev de upp på en stätta och in i hagen.

En kort stund senare stötte de ihop med en flock kor. En av korna ska då ha närmat sig kvinnan och stångat henne så att hon föll till marken.

– Efter det tog de båda sig ut ur hagen. Med sprucken över- och under läpp fördes kvinnan till sjukhuset. Hon hade även bröstsmärtor och ont i käken, säger kommissarie Stephan Söderholm.”

Ovanstående hage är den som jag kämpat mig igenom med Mikaela i söndags. Vi smög längs staketet, trots att vi fick ta oss över en del svåra hinder 😉

DSC00824 DSC00832 

Undrar vem av dem det var?

DSC00834

Så det är inte hönsigt att vara rädd för kor, det är helt enkelt överlevnads instinkt :mrgreen:

 

 

Annonser

11 thoughts on “Jag är inte tramsig =O)

 1. Och Huliganen, Briarden och Valpen som ogenerat traskade rakt igenom med mattar i släptåg. Hmmm, Skåneledens sträckning är klart tveksam ibland. Även om jag förstår att landskapet måste hållas öppet genom avbetning. Tillvaron är sannerligen dramatisk, även om man inte fastnar i gruvor i Chile eller utövar skolpolitik utan bara promenerar med sina jyckar.

  Gilla

 2. Jag tycker faktiskt inte det är helt fel om det hade funnits skylt vid övergångarna. Korna flyttar ju runt, så ibland är hagarna tomma. Och ser man en skylt ”Nu bor vi här” el nåt så kan man ju välja att gå in el ej. Vi upptäckte tex inte var korna var förrän vi var långt in i hagen. Ocg visst sker det dramatiska saker på promenaderna, inget snack om den saken 😆

  Gilla

 3. Nä du är verkligen inte tramsig…
  Att gå genom kohagar kan ju vara livsfarligt..tänka sig att dom kan oxå vara som ”bestar” som vi måste bli rädda för.
  Nu blir det inga kor för min del heller…
  Börjar bli många djur på listan nu 🙂

  Ha de bra o kram till er!!

  Gilla

 4. Det är inte tramsigt! En bonde har mer eller mindre varnat mig för att gå in i kohagar med hund. För som han sa, vill man ha kor runt sig, då ska man ta med en hund… Så nej, jag håller mig gärna utanför staketet. Men jag klappar dem gärna.

  Gilla

  • Har hört det jag också, men så tänker jag ändå att korna som står i hagar längs med Vandringslederna, är vana vid besökare av alla de slag…..Och då har jag spottat upp mig och satt löjlighetsstämpel på mig…..Men se den kan jag vaska av mig igen 😛

   Gilla

 5. Hade inte den blekaste att kor kan vara ”farliga” jag tillhör skaran som utbrister Åhhhhsåsöta….speciellt kalvar men även kor.
  Dom har dom vackraste ögon man kan se 🙂
  Är uppvuxen med kor runt benen på Gotland samt en tax som alltid var med på alla mina äventyr.

  Men nu vet jag att man ska akta sig för Skånekossorna 😉

  Kram

  Gilla

 6. Arga kossor är inte att leka med! Tur att de oftast är väldigt lättskrämda själva – ett skutt med ett BU brukar räcka långt på kossor och kvigor.. SÅna har vi inte här på ön.. inget att oroa sig för ute i markerna.. Inga vilda grisar heller.. Du kanske skulle bli öbo? Det vore trevligt! 😀

  Gilla

Sjung ut!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s