Så här går det till

vid middagarna i huset på Hillevi Hills! Man tar en Ruthund och en Kanelsnäcka och placerar dem i köket. När ingredienserna till middagen tas fram, placerar man dogsen precis där man själv ska stå. Så de säkert är behjälpliga vid ev spill från matte. Intensivt följer deras ögon, matte i förhoppning om att hon ska tappa ner en bit saftigt kött. De brukar bli sugna på det efter att ha städat upp gurka, tomat och sallad. Kanelsnäckan är även behjälplig med lök, men där går Ruthundens gräns. Medan köttet steks på spisen, placerar hundarna sig strategiskt bakom matte, beredda på att fälla henne och då snabbt plocka åt sig köttet som följer med i fallet. Men matte är ju slipad *om hon får säga det själv*, så det har än så länge bara varit önske tänkande. När middagen ställs fram på bordet, antar de hönsens skepnad. Förvirrat yrar de omkring utan att veta var de ska ta vägen…..Vem kan tänkas spilla mest? Var är bästa stället? Kanel knycklar ihop sig under bordet, Rut placerar sig vid lillmattes sida. Hon är nämligen anledningen till att det finns en chans till smulor från de rikas bord.
När middagen är uppäten, är det dags att diska. Man drar ut korgen från maskinen, placerar en hund på vardera sida. Den minsta hunden placerar sig vid sidan frivilligt, efter att ha blivit knockad av luckan. Tur hon inte är så hög, med bara stoltheten något stukad, ålar hon sig fram till sin plats och hjälper till med att skölja tallrikar och bestick. Nöjda med dagens insats, kryper Rut upp i soffan och rullar ihopa sig som en boll. Kanel, hon tränger in halva kroppen under vardagsrumsbordet. Varsin djup suck dras, sen hålls det kväll i huset på Beverly Hills.

Annonser

12 thoughts on “Så här går det till

 1. Låter fullt normalt tycker jag, men du vet väl att lök är giftigt för hundar, på fullt allvar? Det är något ämne i löken som de inte kan bryta ner och som lagras i levern (tror jag det är).

  Gilla

  • Hade glömt att lök var giftigt, men kom ihåg att jag visste det när du skrev det 😳 Inga stora mängder som tur är, men jag ska se till att hon inte hjälper till med just det mer 😀

   Gilla

 2. Låter som en middag på sågvägen….
  Charlie har även arbetat in en teknik på att just som gaffeln är på väg mot munnen buffar han till handen och det som satt på gaffeln flyger all världens väg…..till tussarnas glädje!!
  Fast vi tvåbenta har börjat lära oss 🙂

  Ha en fortsatt trevlig påsk helg!
  Kram

  Gilla

 3. Tjingeling Rutan-Tutan!
  Hittade dig här, det var längesen sist. Men jag vill supergratta dig! Såg ju i Gårdshunden att du är en meriterad dam nu och jag är så stolt att känna dig!
  Kram på dig o puss på nosen! (Vet du, matte håller på att fixa en blogg till mig också…den kanske kommer igång under helgen, vem vet…)
  //Janos

  Gilla

  • Din fyndnovell gick inte heller av för hackor Janos! Som vi har skrattat åt det här hemma 😆 😛 Tackar så mkt för tjusigt beröm 😳 Vi två är ena riktiga gårdisar, jag lyder och du är snygg 😆 😉 och fyndig :mrgreen:
   Ser mkt fram emot en blogg hos dig faktiskt! Hoppas din matte hinner få igång den i helgen *längtar*

   //Rut the One & Only 😉

   Gilla

 4. ha ha ha ha känner igen det där!!!! Men som sagt man hade saknat det om det inte funnnits där. KRam Kram hoppas påsken varit bra

  Gilla

Sjung ut!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s